Trianon 100

Trianon 100 applikáció

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Digitális Kiadványa

Kiadványunk egy újszerű applikációs formátum, amely elsőként a Trianoni Békediktátum 100. évfordulójának Egyetemünkhöz kapcsolódó tartalmait és főbb üzeneteit mutatja be az érdeklődőknek. Lehetőséget biztosít arra, hogy hallgatóink és a nagyközönség egy okoseszközökre optimalizált platformon keresztül is követhessék az ünnepi történéseket.
Célunk, hogy elsősorban intézményünk hallgatóinak és munkatársainak egy újszerű és intelligens felületen biztosítsunk lehetőséget, az egyetemi évfordulós tartalmak széles körének jobb megismerésére.

A kiadványt könnyű és kényelmes is használni, honlapunkon, facebook oldalunkon, vagy az Apple és a Google áruházakban rákeresve könnyen letölthető.
Kérem, tanulmányozza át felületünket, rendszerünk és alkalmazás-szolgáltatásaink minél szélesebb körének hatékony igénybe vételéhez.

Az alábbi linkeken letölthető az applikációs kiadvány:

A továbbiakban engedje meg, hogy kedvcsinálóként bevezessem a kiadvány egyes tartalmi elemeibe.

1. Külön fejezetet szentelünk a trianoni témakörben hirdetett esszé- és fotópályázatnak, ahol megjelentetjük a legjobban sikerült alkotásokat.
2. Egy másik részben korabeli érdekes sajtómegjelenéseket adunk közre. A rovat célja az 1920. évi események megelevenítése, különös tekintettel a hétköznapokra és közhangulatra. Ebben a fejezetben is használhatjuk a teljes szöveges keresés funkciót, majd az újságcikkekben böngészve.
3. A Trianon 100 jubileumi tanulmánykötet rögzített, webináriumi előadásait felhasználóbarát formában ezen applikáción keresztül is elérhetővé tesszük.
4. Ritka film- és híradófelvételeket is szeretnénk itt összegyűjteni és közreadni, amelyeket külföldi archívumokból kutattunk fel, és azok közé a történelmi dokumentumok közé tartoznak, amelyeket a széles közönség talán még nem látott. Minden kisfilmhez egy rövid bevezetőt és magyarázatot szerkesztettünk.

Reméljük, hogy elnyeri tetszését ez az újszerű applikációs formátum és azok a különleges mondanivalók, amelyek között számos olyat találnak meg, amely ebben a kialakításban csak a kiadványban láthatóak.

Dr. Kis Norbert
Fejlesztési rektorhelyettes